Klintonova: Moramo napasti virus koji je zatrovao ubicu iz Orlanda

© AP Photo / Tony DejakHilari Klinton
Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najizgledniji kandidat Demokratske stranke za predsedničke izbore u SAD Hilari Klinton pozvala je danas, posle pogubnog napada u Orlandu, na pojačane napore kako bi se sa interneta uklonile poruke DAEŠ-a.

„Ubica iz Orlanda jeste mrtav, ali virus koji je zatrovao njegov um i dalje je veoma jak i mi ga moramo napasti“, poručila je ona, prenosi Rojters.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je ranije danas da nema jasnih dokaza da je napad na gej klub u Orlandu bio usmeren iz neke druge zemlje, niti da je ubica deo šire zavere, istakavši da se osobama koje žele da naškode drugim ljudima ne sme omogućiti da se lako domognu moćnog oružja.

Američki predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Nema jasnih dokaza za napad u Orlandu

Obama je kazao da je, kako izgleda, ubica bio pod uticajem ekstremista putem informacija koje je našao na internetu, ali je napomenuo da nema jasnih dokaza da su ekstremisti usmeravali napad u Orlandu.

I direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi izrazio je danas snažno uverenje da je počinilac napada na gej klub u Orlandu Omar Matin radikalizovan, barem delimično, putem informacija koje je našao na internetu i da su ga verovatno inspirisale strane terorističke organizacije.

U napadu izvedenom u nedelju u ranim jutarnjim satima ubijeno je 49 ljudi, dok ih je 53 ranjeno tokom nasumične paljbe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala