Tužilac iz Marseja nazvao ruske navijače „dobro pripremljenim borcima“

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRuski navijači n
Ruski navijači n - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tužilac iz Marseja Bris Roben na konferenciji za štampu dao je ocenu „borilačkih kvaliteta“ ruskih navijača i naveo je broj Rusa koji su učestvovali u neredima.
Policajci privode povređenog navijača u Marseju, uoči utakmice Rusija - Engleska. - Sputnik Srbija
Englezi isprovocirali ruske navijače (video)

Prema njegovim rečima, ukupno u sukobima je učestvovalo oko 150 navijača iz Rusije, koje je tužilac opisao kao „vrlo dobro pripremljene“ borce. On je dodao da niko od njih nije pritvoren.

Ranije je objavljeno da je nakon nereda u Marseju pritvoreno dvoje Rusa. Tužilac je izjavio da sud treba da razmotri pitanje o njihovom proterivanju iz Francuske. Roben je takođe istakao da će se pred sudom naći šest Britanaca, tri Francuza i jedan Austrijanac koji su optuženi za nasilje uz upotrebu hladnog oružja. Oni se suočavaju sa zatvorskim kaznama i zabranom ulaska u Francusku.

Tuča ruskih i engleskih navijača u Marselju (video) - Sputnik Srbija
Masovna tuča ruskih i engleskih navijača u Marseju (video)

Poslednjih dana u Marseju dogodio se niz sukoba između navijača različitih zemalja, uključujući i Rusiju. Tako su se, nakon utakmice ruskih i britanskih reprezentacija, koja se završila rezultatom 1: 1, navijači potukli, usled čega je nekoliko ljudi teško ranjeno.

Roben je istakao da su velika većina od 35 povređenih Britanci. Jedan engleski navijač nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju, dodao je tužilac i rekao da nije ustanovljeno ko je odgovoran za napad. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala