Dan Rusije: Od obaranja rekorda do rok koncerata

© Sputnik / Ilья Timin / Uđi u bazu fotografijaObeležavanje Dana Rusije
Obeležavanje Dana Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji se u nedelju tradicionalno obeležava Dan Rusije. Ruski regioni organizovali su tim povodom čitav niz neobičnih i živopisnih manifestacija u kojima će učestvovati gardisti Predsedničkog puka, umetnici, sportisti i milioni Rusa.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Naš cilj je sigurna Rusija, otvorena prema čitavom svetu (video)

Ceremonijalni defile konjanika i pešadije garde Predsedničkog puka prvi će videti građani Tule. Manifestacija se održava na Lenjinovom trgu. U programu učestvuju odred specijalne garde Predsedničkog puka, počasna konjanička pratnja i Predsednički orkestar. 

U Nižnjem Novgorodu praznik se obeležava postavljanjem rekorda u najmasovnijem izvođenju himne. U proslavi na centralnom gradskom trgu učestvuje više od 3.000 ljudi. 

Više od 900 budućih mama iz Uljanovske oblasti učestvuje u tradicionalnoj akciji „Rodi patriotu na Dan Rusije“. Pobednicu biraju među „finalistkinjama“ čija će se deca roditi 12. juna, a glavna nagrada je automobil „patriot“. 

Na Krimu se Dan Rusije obeležava po treći put. Nameru da obore rekord imaju i žitelji Simferopolja koji se pripremaju da izvedu masovni ples naroda koji naseljavaju Krim. 

Devojka se igra sa trakom u bojama Ruske zastave dok  čeka da vidi ruskog predsednika Vladimira Putina u Milanu, Italija - Sputnik Srbija
Danas se obeležava Dan Rusije

Svojevrstan rekord će postaviti i Jalta koja Dan Rusije obeležava osam dana — od 6. do 13. juna. 

U Kalinjingradu se organizuje putovanje po gigantskoj mapi Rusije, razmera 17 sa 30 metara.

„U 30 koraka žitelji mogu interaktivno da putuju od Kalinjingrada do Vladivostoka“, rekla je jedna od autorki projekta Jekaterina Železnjova. 

Širom Rusije održavaju se i razna sportska takmičenja, rok koncerti, festivali, otkrivanja spomenika i drugi programi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala