Ubijena petorica terorista u Kazahstanu

© Foto : Twitter/ The Astana Times Pucnjava u Aktobi
Pucnjava u Aktobi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom specijalne akcije u Aktobeu ubijeno je pet terorista, saopštila je Komisija za nacionalnu bezbednost (KNB) Kazahstana.
Pucnjava u Kazahstanu - Sputnik Srbija
Kazahstan: Šestoro mrtvih u terorističkom napadu (video, foto)

O specijalnoj operaciji koja se vodila objavljeno je jutros. Teroristi su se krili u stanu zgrade u Ulici Njekrasova. Na predlog specijalnih jedinica da se predaju, teroristi su otvorili vatru.

KNB je saopštila da su policajci pokušavali da nagovore osumnjičene da predaju oružje, ali bez uspeha. Tokom napada likidirana su četvorica terorista. Niko od civila nije povređen.

Tokom operacije u Ulici Njekrasova, saučesnik napadača je otvorio vatru na patrolno vozilo na raskrsnici ulica Mjasojedova i Arinova. On je ubijen u razmeni vatre. Dva pripadnika policije lakše su ranjena.

„Na predlog da se predaju, teroristi su pružili oružani otpor. Preduzete mere se nastavljaju, a rezultati će biti saopšteni naknadno“, ranije je rečeno u saopštenju.

U Komitetu su precizirali da civilno stanovništvo nije ugroženo i da je osigurana bezbednost.

Ranije je predsednik države Nursultan Nazarbajev naredio pripadnicima bezbednosnih službi da unište teroriste u slučaju otpora.

U nedelju su radikali u Aktobeu napali dve prodavnice oružja i vojnu jedinicu. U napadu je poginulo sedam osoba. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kazahstana veruju da je glavni cilj terorista bilo oružje, a da su napadači sledbenici „netradicionalnih verskih trendova“.

U gradu je i dalje na snazi „žuti“ stepen terorističke pretnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala