Ministarstvo odbrane Rusije: Bilo bi čudno da nisu primetili podmornicu

© SputnikPodmornica Stari oskol iz Crnomorske flote
Podmornica Stari oskol iz Crnomorske flote - Sputnik Srbija
Pratite nas
Podmornica „Stari Oskol“ kreće se iznad vode, zajedno sa brodom Crnomorske flote. Čudno bi bilo da je britanska Ratna mornarica nije primetila, navodi se u saopštenju pres-službe Ministarstva odbrane Rusije.
Dizel podmornica projekta „Varšavjanka“, veliki protivpodmornički brod „Admiral Pantelejev“ i helikopter Mi-8AMTŠ na vojnoj vežbi - Sputnik Srbija
Britanski brod prati rusku podmornicu u Severnom moru

„U ruskom vojnom resoru su iznenađeni što su za otkrivanje podmornice koja se polako kreće iznad površine mora u pratnji broda bili potrebni zajednički napori Ratne mornarice Velike Britanije i saveznika iz NATO-a“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo navodi da su nekoliko dana trgovački brodovi iz različitih zemalja koji su prolazili pored nje, po staroj morskoj tradiciji, pozdravljali posadu podmornice u Barencovom, Norveškom i Severnom moru.

Ranije su britanski mediji saopštili da su brodovi kraljevske Ratne mornarice otkrili rusku podmornicu u Severnom moru i da je prate. Britanski vojnici su izjavili da je nalaženje podmornice rezultat zajedničkih vojnih napora sa saveznicima iz NATO-a i da je Ratna mornarica na oprezu kako bi zaštitila Britaniju od potencijalnih pretnji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala