Savčenkova spremna da lično pregovara sa Donbasom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaNadežda Savčenko
Nadežda Savčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanica Vrhovne rade Ukrajine Nadežda Savčenko, koja je u Rusiji osuđena za ubistvo ruskih novinara u Donbasu, a koju je pomilovao ruski predsednik Vladimir Putin, predložila je Kijevu da direktno pregovara sa predstavnicima samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike.
Ukrajinski pilot Nadežda Savčenko na aerodromu Borispolj nadomak Kijeva, 25. maj 2016. - Sputnik Srbija
Potpisan dekret o pomilovanju Nadežde Savčenko

„Prvi korak je da se produže sankcije protiv Rusije… Drugi je da se bez minskog procesa ide na direktne pregovore sa LNR i DNR, kako oni sebe predstavljaju. Da se sa njima uspostavi veza bez treće ili četvrte strane. Ja sam spremna na to“, rekla je Savčenkova, gostujući na radiju „Era“.

Na pitanje novinara treba li da sa liderima ustanika pregovara lično predsednik Ukrajine Petro Porošenko, Savčenkova je negativno odgovorila i istakla da je kao poslanik lično spremna za takve pregovore.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prošlog meseca potpisao ukaz o pomilovanju Savčenkove, koja je u Rusiji osuđena na 22 godine zatvora zbog ubistva novinara ruske državne televizije u Donbasu. Molbu za njeno pomilovanje šefu ruske države uputili su rođaci poginulih Rusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala