Nemački ambasador: Citati iz „Bele knjige“ su spekulacije

© Sputnik / Andrej Babuškin / Uđi u bazu fotografijaBerlin. Pogled na Rejhstag
Berlin. Pogled na Rejhstag - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Bela knjiga“, koja opisuje pretnje za Nemačku, još nije objavljena i svi citati iz nje su spekulacije, izjavio je nemački ambasador u Rusiji Rudiger fon Frič, govoreći na nemačko-ruskom forumu u Moskvi.
Sergej Lavrov u poseti Sputnjiku u Moskvi - Sputnik Srbija
Nemačka treba da izvaga pre nego što Rusiju svrsta u protivnike

Ambasador Nemačke u Rusiji Rudiger fon Frič je izjavio da je u ruskoj vojnoj strategiji NATO označen kao protivnik, a Nemačka je deo Alijanse.

„Ne obraćajte pažnju na propagandu i dajte da se bavimo našim predivnim projektima, između ostalog, razmenom omladine“, dodao je fon Frič.

Ranije je objavljeno da Berlin po prvi put nakon 2006. godine sprema da revidira „Belu knjigu“ — putokaz za politiku nacionalne bezbednosti.

Dokument od 80 stranica koji je sastavilo Ministarstvo odbrane Nemačke promenile su druge bezbednosne strukture. Na kraju je u njega unet niz ključnih promena, uključujući one koje se odnose na Rusiju. Moskva se više ne smatra „partnerom“ već „suparnikom“, piše „Velt“.

Komentarišući saopštenja nemačkih medija, u Kremlju su izrazili žaljenje i zabrinutost zbog nemačkih namera.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozvao je Berlin da izvaga „za“ i „protiv“, pre nego što prevede Moskvu u tabor protivnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala