Kremlj upozorava: Moguće konfrontacije sa Berlinom

© Sputnik / Vladimir Sergejev / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Informacije o planovima Berlina da se prema Moskvi odnose kao prema suparniku izazivaju žaljenje i zabrinutost, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Predsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Puškov: Nemačka se potčinjava Obami

„Ako informacije o novoj redakciji ’Bele knjige‘ odgovaraju stvarnosti, to može izazvati i žaljenje i zabrinutost istovremeno. Žaljenje — jer ako je to istina, radi se o još jednom nerazumevanju suštine pozicije ruske strane, koja je dobro poznata, koja je dosledna i nije usmerena na konfrontaciju već na stvaranje atmosfere uzajamno korisne saradnje na evropskom kontinentu“, rekao je Dmitrij Peskov novinarima, komentarišući medijska saopštenja.

„I zabrinutost — jer je ova pozicija zasnovana na nerazumevanju, a možda i na netačnim informacijama. Ovakav stav, naravno, može da dovede do nekih konfrontacionih akcija, što ni na koji način neće doprineti odnosima uzajamnog poverenja i saradnje“, dodao je on.

Ranije je objavljeno da nemačka Vlada prvi put od 2006. godine sprema korekciju „Bele knjige“ — plana politike nacionalne bezbednosti. Dokument od 80 stranica koji je sastavilo Ministarstvo odbrane promenile su druge bezbednosne strukture. Na kraju je u njega unet niz ključnih promena, uključujući onih koje se odnose na Rusiju — Moskva se od sada ne smatra „partnerom“ već „suparnikom“, piše „Velt“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala