Francuski Senat razmatra ukidanje sankcija Rusiji

© Flickr / Dennis JarvisNacionalna skupština Francuske u Parizu
Nacionalna skupština Francuske u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski Senat razmatraće na javnoj sednici u sredu 8. juna predlog evropske rezolucije o režimu sankcija EU protiv Ruske Federacije, koji je podnela senatska Komisija za spoljne poslove, odbranu i oružane snage, najavljeno je danas na sajtu Senata.
Vigaudas Ušackas - šef evropske misije u Moskvi - Sputnik Srbija
Ambasador EU: Brisel zainteresovan za ukidanje sankcija Rusiji

Parlamentarci posebno insistiraju na „hitnom ukidanju“ pojedinačnih mera protiv ruskih parlamentaraca.

„To što je za našu rezoluciju glasala većina članova komiteta — i opozicija i socijalisti — dokazuje da su francusko javno mnjenje i naše kompanije umorni od ovih sankcija. Ako rezolucija bude usvojena u senatu 8. juna, to će biti još jedan znak. I biće potrebno da Evropa započne proces ukidanja“, izjavio je jedan od autora dokumenta senator Iv Poco di Borgo.

Nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer na konferenciji u Berlinu. - Sputnik Srbija
Moguće ukidanje sankcija Rusiji korak po korak

Ranije je dokument razmotrio komitet senata za evropske poslove. U rezoluciji se navodi potreba slabljenja sankcija protiv RF kao ispunjenje Minskog dogovora, kao i nastavak sastanaka rukovodstva zemalja EU i Rusije.

Jedan od glavnih preduslova za rezoluciju bila je činjenica da francuski poljoprivrednici trpe posledice trgovinskih ograničenja. Još jedan važan faktor je uloga Rusije u sirijskom sukobu. Moskva je potrebna da bi u toj zemlji nastao mir i zato je ne smete stalno vređati, smatraju protivnici sankcija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala