„Gubi se!“ Francuskog ministra ekonomije gađali jajima (video)

© AFP 2023 / ERIC PIERMONTFrancuski ministar ekonomije Emanuel Makron prolazi između demonstranata dok dolazi na predstavljanje nove markice u Pošti Francuske u Montreju
Francuski ministar ekonomije Emanuel Makron prolazi između demonstranata dok dolazi na predstavljanje nove markice u Pošti Francuske u Montreju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski ministar ekonomije morao je potraži zaklon kada ga je grupa besnih sindikalnih aktivista napala jajima. Incident se desio usled štrajkova i protesta širom nacije protiv kontroverznih reformi Zakona o radu.

Emanuel Makron pokušao je da prisustvuje događaju u pariskom predgrađu Montrej kada su počeli da ga gađaju jajima besni pripadnici sindikata CGT i dobacivali mu: „Gubi se odatle“.

Demonstracije u Francuskoj 26. maj 2016. - Sputnik Srbija
Haos u Francuskoj: Radnici bacali dimne bombe (video, foto)

Obraćajući se medijima sa žumancem u kosi, 38-godišnji Makron izjavio je da je gađanje jajima delo „profesionalnih agitatora“, preneli su mediji.

„Oni ne slušaju, oni vređaju“, rekao je ministar koji se nalazio u pošti, gde je predstavljana nova markica povodom 80. godišnjice Narodnog fronta — vlade koja je francuskim radnicima dala nova prava.

„To svejedno neće imati uticaj na moju odluku“, izjavio je Makron. On je dodao da ne postoji ekonomska budućnost za one koji se opiru promenama.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala