Mesić: Hrvatska je nevladina organizacija

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaStjepan Mesić
Stjepan Mesić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić ocenio je danas da bi za krizu u Hrvatskoj jedino dobro rešenje bili novi izbori, jer, kako je rekao, Hrvatska nema vladu, kao i da bi prvi potpredsednik Vlade i predsednik HDZ Tomislav Karamarko trebalo da se povuče ako misli dobro svojoj stranci.
Božo Petrov - Sputnik Srbija
Petrov: Nećemo sa faraonom Karamarkom

„Teško je sada sasvim proceniti kako će se stvari razvijati, ali da je kriza tu, to je sasvim jasno i postoji nekoliko scenarija koji su mogući — mogući su novi izbori, što bi, ja mislim, bilo jedino u redu, a moguće je i nekakvo preslagivanje koje opet ne može biti dugotrajno“, istakao je Mesić gostujući u emisiji HTV-a „Nedeljom u dva“.

„Kriza je takvih razmera da možemo Hrvatsku nazvati jednom velikom nevladinom organizacijom jer vladu nemamo“, rekao je Mesić, prenela je Hina.

Na pitanje da li bi bilo pametno da prvi potpredsednik Vlade Tomislav Karamarko da ostavku jer bi time HDZ verovatno ostao na vlasti, Mesić je rekao da je evidentna Karamarkova moralno-politčka odgovornost i da bi on morao da se povuče ako misi dobro svojoj stranci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala