DAEŠ javno spalio 19 kurdskih žena, odbile su da budu seksuale robinje

© AP Photo / ILYAS AKENGIN Kurdi, žene
Kurdi, žene - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi DAEŠ-a javno su pogubili 19 kurdskih žena. One su spaljene u gvozdenim kavezima na jednom od gradskih trgova u Mosulu jer nisu pristale da budu seksualne robinje, javila je kurdska agencija ARA.
Kurdske žene - Sputnik Srbija
Žene ratnice: Očistićemo kurdske teritorije od prljavog DAEŠ–a

Prema izjavama svedoka, žene su pripadnice Jezida, kurdske manjine, a pogubljene su u četvrtak u Mosulu, uporištu DAEŠ-a u Iraku.

„One su kažnjene jer su odbile da imaju odnose sa teroristima DAEŠ-a“, rekao je lokalni aktivista Abdulah el Mala za agenciju ARA, dodajući da su stotine ljudi bili svedoci ove brutalnosti, ali da niko ništa nije mogao da učini.

DAEŠ, kao i ostale terorističke organizacije locirane u Iraku, Siriji i Libiji, pridržavaju se onoga u šta veruju da je čista verzija islama.

Oni svoje zločine, uključujući i brutalne oblike izvršavanja smrtne kazne, pravdaju religijom.

Sunitski muslimani koji žive na teritorijama pod njihovom kontrolom prisiljeni su da žive po njihovim pravila, u suprotnom su proterani ili pobijeni. Pripadnici etničkih i verskih manjina su posebno progonjeni, među njima su i Jezidi.

Hiljade kurdskih žena koje je DAEŠ zarobio primorane su da postanu seksualne robinje. One koje su uspele da pobegnu pričale su da ih teroristi siluju, sa njima trguju, i maltretiraju ih i na druge načine.

Rukovodstvo DAEŠ-a štampa čak i priručnike za svoje pristalice u kojima su uputstva šta treba raditi sa zarobljenicima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala