Sirija: Jordan naoružava teroriste

© Sputnik / Mihail Alaedin / Uđi u bazu fotografijaSirijski grad Alep
Sirijski grad Alep - Sputnik Srbija
Pratite nas
Damask je u pismu upućenom generalnom sekretaru i predstavniku SB UN saopštio da je Jordan umešan u naoružavanje terorista u Siriji.
Vehabije ilistracija - Sputnik Srbija
Vehabije ubeđuju teroriste da izvode napade tokom Ramazana

U dokumentu su navedena dva incidenta koja su se dogodila u maju. Između ostalog, navedeno je da su „oružane grupe, povezane sa tzv.  Odredom sunitske omladine dopremile iz Jordana u sirijski grad Bastra el šam 13 železničkih vagona sa oružjem, municijom i atriljerijskim oružjem. Saopšteno je i da je oružanim terorističkim odredima iz Jordana u Siriju isporučeno 14 vozila.

Predstavnik Damaska je izjavio da „akcije jordanskog režima i njegova direktna podrška terorističkim grupama u Siriji predstavljaju flagantno kršenje principa međunarodnog prava“.

„Sirijska vlada je ponovo pozvala SB UN da ispunjava svoje obaveze i natera jordanski režim da se uzdržava od svojih akcija koje predstavljaju pretnju za bezbednost i stabilnost regiona i čitavog sveta“, navodi se u pismu Džafarija.

Ranije je misija Sirije slala pisma u UN, u kojima je optuživala rukovodstvo Saudijske Arabije, Turske i Katara da organizuju napade u nizu gradova u zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala