Ko upravlja tajnim službama (audio)

Ko upravlja tajnim službama
Pratite nas
U prvom delu emisije „Svet sa Sputnjikom“ ove srede razgovarali smo o tajnim službama, a u drugom delu o situaciji na Kosovu i Metohiji i jugu Srbije. Da li i ko nadzire tajne službe? Koliki su njihova moć i njihov uticaj? Koje službe bezbednosti u svetu trenutno najbolje rade, a koje su u usponu i zbog čega?
Čovek za kopjuterom u serverskoj sobi - Sputnik Srbija
Zaštita podataka: U se i u — pisaću mašinu

Kako službe čuvaju podatke i kako je moguće da neki dospeju u javnost? Zbog čega je pisaća mašina tako pouzdan saveznik? 

Naši gosti bili su Andrija Savić, bivši direktor BIA, i Božidar Spasić, ekspert za bezbednost.

U drugom satu analizirali smo situaciju na Kosovu i jugu Srbije. Naši gosti bili su Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije i Milivoje Mihajlović, direktor Radio Beograda, osnivač medija centra u Prištini i bivši direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije.

Da li je dijalog sa Prištinom u ćorsokaku? Zbog čega nema pomaka u formiranju Zajednice srpskih opština na KiM? Da li su Srbi sa Kosova primorani da prihvate pasoše na kojima su simboli nelegalno proglašene državnosti Kosova?

Koji su prioriteti države i Koordinacionog tela kada je jug Srbije u pitanju i kakva je politička situaciji u multietničkim opštinama? Da li je moguća multietnička vlast u opštinama na jugu Srbije? Šta znači odluka Prištine o eksproprijaciji zemljišta za „granični prelaz“ od Kosovske Kamenice ka Medveđi?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala