Sirijska vojska uz pomoć Rusije oslobodila značajan deo zemlje

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaPristalice Asada sa ruskim zatstavama i tarsnparetnom sa likom Vladimira Putina, u gradu Tarutus, Sirija
Pristalice Asada sa ruskim zatstavama i tarsnparetnom sa likom Vladimira Putina, u gradu Tarutus, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnica predsednika Sirije Busejna Šaban izjavila je danas da su snage Vlade Sirije uz pomoć Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uspele da oslobode od terorista značajan deo zemlje.
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Asad: Sirijski ustav ne piše Rusija, već Sirija

„Pre nego što nam je Rusija pritekla u pomoć, sirijska vojska je radila sve što je bilo u njenoj moći da oslobodi teritorije koje su zauzeli teroristi. Međutim, mi nemamo mogućnosti kakve ima Rusija. Kad su nam Rusi došli u pomoć, uspeli smo da oslobodimo ogroman deo zemlje od terorista“, izjavila je Busejna Šaban na forumu o borbi protiv terorizma koji je održan u Vašingtonu.

On je saopštenja da je Moskva navodno nezadovoljna nekim akcijama predsednika Sirije Bašara el Asada nazvao izmišljotinama.

„Mogu da vas uverim da Rusija i Sirija imaju izvanredne odnose i da mi odlično poznajemo naše ruske prijatelje“, izjavila je Asadova savetnica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala