Nikolić: Rat se ne vodi kompjuterima, već na terenu

© Foto : Ministarstvo odbraneNikolić obišao učesnike vežbe „Morava 2016“
Nikolić obišao učesnike vežbe „Morava 2016“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas na Pešteru, gde je prisustvovao vojnoj vežbi, da ima puno poverenje u Vojsku Srbije i da je vežba pokazala da su građani Srbije potpuno bezbedni.
Nikolić: Političari podstiču tenzije među narodima regiona

Nikolić je na Pešteru prisustvovao dvostranoj taktičkoj vežbi sa temom „Izvođenje napadne operacije“, u okviru komandno-taktične vežbe „Morava 2016“.

„Apsolutno perfektno ste obavili zadatak koji nije bio nimalo lak i ja imam mnogo poverenja u našu vojsku, a mislim da bi ova vežba, snimljena i prikazivana, građanima Srbije unela mnogo više sigurnosti i osećaj da smo potpuno bezbedni sa vama“, istakao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je kao čovek i građanin ponosan na ono što su pripadnici VS danas izveli na Pešteru i da je to bila vežba kakvu naša vojska odavno nije izvela.

„Evo već skoro 20 dana imamo na terenu celokupan Generalštab, sve komande, sve vidove vojski i mislim da je to pokazalo da je vojska spremna, da radi redovno, pripremajući se za sva tri vida upotrebe“, rekao je Nikolić.

On je dodao da je danas prikazana odbrana od napada terorističkih grupa, a da vojska uvežbava i za delovanje usled elementarnih nepogoda i napada na Srbiju iz dva pravca.

Rekao je i da je to pravi način da komandanti i komandiri provere koliko je vojska shvatila i uvežbala ono o čemu su im predavali, jer se „rat ne vodi kompjuterima, već na terenu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala