Rusija i Grčka se razumeju u mnogim pitanjima

© EPA / Orestis PanagiotouPredsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Grčke Aleksis Cipras tokom sastanka u Atini.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Grčke Aleksis Cipras tokom sastanka u Atini. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da su pregovori sa grčkim vlastima tokom njegove posete Atini dokazali da se te dve zemlje razumeju u mnogim pitanjima, kao i da Rusija veoma ceni nivo partnerstva koje otvara veliki potencijal za jačanje uzajamnih ekonomskih i humanitarnih veza.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Grčke Aleksis Cipras tokom sastanka u Atini. - Sputnik Srbija
Putin i Cipras razgovarali o rezultatima pregovora u Atini

„Rezultat moje posete je veoma pozitivan. Sve je proteklo u atmosferi poverenja, uprkos veoma zgusnutom rasporedu. Razgovori sa grčkim zvaničnicima pokazali su da se Rusija i Grčka razumeju u mnogim pitanjima, a najvažnije da se razgovori ne odvijaju samo na nivou partnera već na osnovu viševekovnog prijateljstva, posebno ako se uzme u obzir duboka veza koja spaja grčki i ruski narod“, istakao je on.

Prema njegovim rečima, trenutni odnosi izmešu Rusije i Grčke bazirani su na pragmatizmu i poverenju.

„Veoma cenimo nivo partnerstva koji smo uspeli da postignemo i delimo ubeđenje da postoji potencijal za jačanje ekonomskih i humanitarnih veza“, naglasio je on.

Predsednik Rusije je izrazio uverenje da će njegova poseta Grčkoj poslužiti kao podsticaj za nastavak jačanja međusobnog razumevanja i poverenja i poželeo grčkom narodu sreću i blagostanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala