Savčenkova posavetovala poslanike: Budite kao kriminalci

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaNadežda Savčenko
Nadežda Savčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nadežda Savčenko je pozvala Vrhovnu radu da stvori komisiju za istraživanje skandala sa ofšor kompanijama, uporedila je Parlament sa „Titanikom“, a poslanike je posavetovala da kao primer uzmu „bandite iz 90-ih“ koji su priznali da su se napljačkali.
Pres konferencija ukrajinskog pilota Nadežde Savčenko - Sputnik Srbija
Savčenkova: Ako želite biću i predsednica Ukrajine

„Parlament ovog saziva i svi mi smo na ’Titaniku‘. Shvatite, niko od nas neće isplivati, ni vi nećete isplivati sada, ako glasate protiv stvaranja te komisije“, izjavila je Nadežda Savčenko sa govornice u Vrhovnoj radi.

Prema njenim rečima, svako ukrajinsko rukovodstvo „počinje da viče o korupciji prošle vlasti“, ali ne govori o svojoj korupciji. Nakon toga, ona je posavetovala ukrajinske poslanike da kao primer uzmu „bandite iz 90-ih“.

„Budite kao banditi: oni su pljačkali i priznali su to, a zatim su se najeli ’do pod grla‘ i odneli su novac u crkvu“, rekla je Savčenkova.

„Poklonite sve što vam je ’preko grla‘ i tada će narod vaš ’Titanik‘ poneti na rukama, a vi ćete spasiti Ukrajinu“, izjavila je Savčenkova.

Nadeždu Savčenko je pomilovao ruski predsednik Vladimir Putin i ona je vraćena kući nakon što je u martu osuđena na 22 godine zatvora zbog umešanosti u ubistvo dva ruska novinara na istoku Ukrajine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala