Kalifornija: Glasajte za Klintonovu jer preti novi hladni rat

© AP Photo / Brian SnyderDemokratski predsednički kandidati SAD Hilari Klinton u Nju Hempširu Feb. 9, 2016. godine
Demokratski predsednički kandidati SAD Hilari Klinton u Nju Hempširu Feb. 9, 2016. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Guverner najveće američke države — Kalifornije — Džeri Braun pozvao je glasače da podrže kandidatkinju iz redova demokrata Hilari Klinton zbog predstojećih globalnih pretnji sa kojima će se suočiti Amerika, uključujući mogućnost ulaska u novi hladni rat.
Zastava Kine i Amerike - Sputnik Srbija
Peking: Karter podstiče „hladni rat“ Kine i SAD

„Naša zemlja se suočava sa pretnjama za opstanak zbog globalnih promena koje su usledile u vidu širenja nuklearnog naoružanja. Na vidiku je novi hladni rat. Dovoljno su demokrate ratovale same sa sobom, sada nastupaju pravi izbori. Hilari Klinton ima ogromno iskustvo, pogotovu ako se uzme u obzir da je bila na dužnosti državnog sekretara, dakle ima jasnu sliku o postojećim problemima i spremna je da vodi zemlju od prvog dana predsedavanja“, rekao je Braun u pismu koje je poslao svim kolegama iz partije, ali i nezavisnim biračima.

On je dodao da će Klintonova praktično postati jedini kandidat iz redova demokrata, iako nije umanjio ni značaj Bernija Sandersa, koji se zalaže sa smanjenje ekonomske nejednakosti u Americi, podsetivši da se za tu ideju i on sam zalagao još 1992. godine.

Prema podacima poslednjih anketa, Klintonova i Tramp uživaju praktično jednaku podršku od strane glasača. Izbori u SAD biće održani u novembru ove godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala