Zaharova: Decentralizacija u Ukrajini faktički počela

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaZvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da je proces decentralizacije u Ukrajini faktički počeo.

Ona je rekla da je sinoć regionalni Savet iz Odese usvojio odluku kojom se podržavaju odnosi između regionalnih vlasti i Kijeva, a nešto ranije su još dva regionalna saveta učinila isto.

Brifing portparolke MIP-a Rusije Marije Zaharove - Sputnik Srbija
Zaharova: Čavušoglu priznao ulogu EU u krizama u Ukrajini i Gruziji

Prema njenim rečima, na taj način stvaraju se jasna razgraničenja u ovlašćenjima, što omogućava realizaciju administrativno-teritorijalnih reformi koja će dovesti do povećanja efikasnosti lokalnih vlasti.

„Nazovite to kako želite — decentralizacijom, federalizacijom… To je nevažno. Bitno je da je proces započet“, napisala je Zaharova na svom fejsbuk nalogu.

Ona je dodala da se upravo ovoga pribojavao Kijev, odnosno da će jednoga dana izgubiti koncentraciju vlasti, a zajedno sa time i mogućnost raspoređivanja finansijskih sredstava unutar regiona.

„Izgleda da je ljudima dojadilo da gledaju u pasulj. Ukrajinci jedva čekaju realnu preraspodelu ovlašćenja, a ne nastavak demagoškog maratona“, zaključila je Zaharova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala