Zaharova: Čavušoglu priznao ulogu EU u krizama u Ukrajini i Gruziji

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaBrifing portparolke MIP-a Rusije Marije Zaharove
Brifing portparolke MIP-a Rusije Marije Zaharove - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu zapravo priznao da je uzrok krize u Ukrajini i rat u Gruziji kratkovida politika Zapada.

Na svom fejsbuk nalogu Zaharova je komentarisala izjave Čavušoglua o tome da Evropska unija treba da se odnosi prema Turskoj kao partneru, a ne da razgovara jezikom ultimatuma. Šef turske diplomatije ranije je rekao: „Oni (EU) treba da shvate da sa Turskom tako ne treba da se radi. Tako su se odnosili prema Ukrajini: ’Ili ste sa nama ili niste‘. Gruziju su doveli do toga da je izgubila dva regiona. EU treba da se odrekne takvog pristupa“.

„Ovo je zanimljiva informacija za one koji nisu verovali da su kriza u Ukrajini i rat u Gruziji 2008. isprovocirani nesmotrenom politikom zapadnih partnera. Ne mislim da će neko posumnjati da turski ministar spoljnih poslova ima proruske stavove. Ne. Radi se o nečemu drugom. Svi su sve razumeli, a neki su već počeli da govore“, zaključila je Zaharova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala