Poplava veka: Jaka bujica nosi automobile (video)

© AP Photo / Marijan MuratAutomobili su pokriveni muljem na ulici u Braunsbahu na jugozapadu Nemačke, nakon što je ovu oblast pogodilo jako nevreme
Automobili su pokriveni muljem na ulici u Braunsbahu na jugozapadu Nemačke, nakon što je ovu oblast pogodilo jako nevreme - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tri osobe su stradale, a više njih je povređeno u poplavama izazvanim jakom kišom i olujnim nevremenom, koje je noćas zahvatilo južni deo Nemačke, a pričinjena je i materijalna šteta.

Nevreme je najviše pogodilo pokrajinu Baden-Virtemberg gde je, kako je saopštio nemački Hidrometeorološki zavod, na nekim mestima za sat vremena palo kiše koliko inače padne za pola meseca.

U mestu Vajsbah nastradao je muškarac (60) u podzemnoj garaži, koji nije uspeo da se spasi od bujice. U tom mestu povređeno je više ljudi.

U mestu Švabiš Gmind poginule su dve osobe.

Prema podacima kriznog štaba u Baden-Virtembergu, vatrogasac koji je pokušavao da izvuče čoveka iz nabujale vode na železničkoj stanici nastradao je zajedno sa njim, prenose nemački mediji.

Nivo reka Rems i Jozefbah u nedelju posle podne narasle su za veoma kratko vreme. Većina objekata u Švabiš Gmindu je potopljeno, a lokalni mediji navode da je reč o „poplavi veka“.    

Pogledajte kako je očevidac iz grada Švabiš Gmind u Nemačkoj, koji su zadesile poplave, snimio mobilnim telefonom kako jaka bujica pronosi nekoliko vozila niz ulicu pored prozora njegove kuće. Bujica je, osim automobila, odnela i kamion i vozilo za specijalne namene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala