Dečak upao kod gorila, jedan majmun ubijen (video)

© Jutjub/maxiGorila
Gorila - Sputnik Srbija
Pratite nas
Radnici zoološkog vrta u Sinsinatiju u SAD morali su da ubiju gorilu nakon što je četvorogodišnji dečak upao u jarak sa životinjama, piše Bi-BiSi.

Kako se navodi, dečak se popeo na ogradu i pao u rov gde ga je zgrabila i vukla gorila. Očekuje se da će dečak oporaviti.

Iz zoološkog vrta navode da su odmah „preuzeli akciju da ubiju gorilu tešku 180 kilograma zbog situacije opasne po život“.

Iz zoološkog vrta u Sinsinatiju takođe navode da je deo sa gorilama privremeno zatvoren nakon incidenta.

Dečak je u jarak pa sa visine od oko tri metra, a objavljen je i snimak na kojem se vidi kako ga ogromni majmun vuče kroz svoje stanište. Gorila se onda zaustavila sa detetom ispod sebe i gledala ga. 

Na snimku majmun ni u jednom trenutku nije učinio ništa što bi povredilo dečaka. Kako se navodi, sve je trajalo oko deset minuta, a majmun je 17-godišnja gorila po imenu Harambe. Dečak je odveden u lokalnu bolnicu odakle je ubrzo poslat kući.

„Imali smo težak izbor i uradili su pravu stvar, spasli su tom dečaku život. Moglo je da bude veoma strašno“, kaže direktor zoološkog vrta Tejn Majnrad.

Prema njegovim rečima, sredstvo sa smirivanje ne bi delovalo toliko brzo koliko je bilo potrebno, a dečak je „sigurno bio u opasnosti“ iako u tom trenutku nije bio napadnut.

„Svi smo veoma tužni zbog tog tragičnog incidenta i smrti gorile. To je veliki gubitak za porodicu zoološkog vrta i populaciju gorila širom sveta“, navodi on.

Dve ženke gorile nisu prilazile detetu kada je pao i one su nepovređene. 

Harambe je rođen u „zarobljeništvu“ u Teksasu i preseljen je u Sinsinati 2014. godine. Predstavnici vrta su se nadali da bi Harambe mogao da bude deo programa za razmnožavanje. Kako se navodi, zoološki vrt u Sinsinatiju ima najveći broj gorila rođenih u SAD.

Sve to podsetilo je na slučaj iz 1986. godine kada je dečak od pet godina pao u jarak sa gorilama. Izgubio je svest, ali je gorila po imenu Džambo onda stao kod njega, čuvao ga od ostalih i mazio ga po leđima. Kada se dečak probudio počeo je da plače i gorile su se povukle taman toliko da ljudi uđu i spasu ga.

Podsećamo, pre dve nedelje dva lava su ubijena u Čileu nakon što je muškarac potpuno nag upao u njihov kavez sa namerom da se ubije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala