Ivanić: Istup Izetbegovića ruši poverenje u BiH

© AP Photo / Amel EmricMladen Ivanić i Bakir Izetbegović
Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, u vezi sa navodnim progonom Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci u ratu, ruši međusobno poverenje u BiH, rekao je član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Bakir uživa uveren da će doći do sukoba

„Izetbegović je postupio potpuno suprotno normalnom i uobičajenom načinu funkcionisanja institucija BiH. On može da iznese svoj stav, ali ne na zvaničnom sastanku na kome se iznose stavovi u ime BiH. Apsolutno je nepotrebno, neprimereno i nevaspitano odgovarati na pitanja koja nisu upućena njemu“, rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu, preneo je RTRS. 

On je istakao da očekuje još reagovanja na Izetbegovićev istup jer on ruši međusobno poverenje u BiH, pogotovo nakon što je donesena odluka o popisu koja je bila prvo preglasavanje od formiranja ovog saveta ministara.

Iz Ivanićevog kabineta je saopšteno da je to „tipičan primer zloupotrebe pozicije predsedavajućeg Predsedništva BiH, što je samo nastavak osionog i nadmenog ponašanja koje je počelo objavljivanjem odluke o popisu u BiH“, prenela je regionalna televizija N1.

„Izetbegovićev istup je neprimeren tim više što današnje novinarsko pitanje o pomirenju i odnosima u regionu posle poređenja Banja Luke i Blajburga, koje je pre nekoliko dana izneo banjalučki biskup Franjo Komarica, nije bilo upućeno njemu“, navodi se u saopštenju. 

Kako prenosi Al Džazira, Izetbegović je rekao da su neopravdani napadi na Komaricu, zbog njegove izjave o zločinima koji su tokom rata u Bosni i Hercegovini počinjeni nad nesrbima u Banjaluci.

Izetbegović je u nedelju, nakon susreta učesnika procesa „Brdo-Brijuni“, rekao da su Hrvati i Bošnjaci tokom rata sistematski terani iz Banjaluke i da su u tom gradu rušene džamije i katoličke crkve, prenela je Al Džazira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala