Presecite vrpcu: Italija planira da zatvore pretvori u hotele

© Flickr / Kate Ter HaarZatvorska žica
Zatvorska žica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Niz istorijskih zdanja koja su korišćena kao zatvori u Rimu, Milanu i Napulju mogla bi uskoro da budu pretvorena u stambene zgrade i hotele. Italijanske vlasti nameravaju da prodaju zgrade, a sredstva iskoriste za izgradnju modernih stambenih zgrada u predgrađu gradova, navodi Rojters.

Napravljena je lista starih zatvora koji će se prodati privatnim preduzetnicima, uključuju rimski zatvor Regina Celi. U ovom zatvoru, izgrađenom u 17. veku na obalama Tibra u popularnom rimskom turističkom naselju Trastevere, sada se nalazi oko 600 zatvorenika.

Drugi zatvori namenjeni prodaji je napuljski Pođoreale, izgrađen 1914, u kojem se nalazi skoro dve hiljade zatvorenika i milanski San Vitore, sagrađen 1879. sa 750 zatvorenika.

Ministar pravde Italije Andrea Orlando izjavio je da bi razgovori o početku prodaje ovih nekretnina mogli početi ubrzo nakon izbora za gradonačelnika sledećeg meseca u Rimu, Milanu i Napulju.

Prema nedavnim izveštajima, gotovo 67 hiljada zatvorenika trenutno se nalazi u prepunjenim zatvorima, čiji kapaciteti su prvobitno namenjeni za samo 45 hiljada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala