Sukob Trampovih pristalica i protivnika, 35 uhapšenih

© REUTERS / Aaron JosefczykSukob na mitingu Donalda Trampa u Pitsburgu
Sukob na mitingu Donalda Trampa u Pitsburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija u San Dijegu uhapsila je 35 osoba nakon što su se u petak, po završetku mitinga najverovatnijeg republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, međusobno sukobile njegove pristalice i protivnici.
Hilari,Tramp - Sputnik Srbija
Nove ankete: Tramp pobeđuje Klintonovu (video)

Niko nije povređen u sukobima niti je pričinjena materijalna šteta, saopštila je policija.

Sukobi su izbili na ulicama San Dijega, nakon što se ispraznila konferencijska sala u kojoj je Tramp održao miting uoči unutarstranačkih izbora u Kaliforniji, zakazanih za 7. jun.

Policija je okupljanje ispred konferencijskog centra u gradu, koji se nalazi nedaleko od granice sa Meksikom, proglasila nezakonitim, preneo je Bi-Bi-Si.

Nekoliko desetina policajaca je raspoređeno kako bi razdvojilo Trampove pristalice i protivnike, koji su se međusobno vređali, dok su pojedini demonstranti policajce gađali flašama vode.

Trećina stanovništva San Dijega je latinskog porekla, a stotine hiljada ljudi svakodnevno nelegalno prelazi granicu sa Meksikom.

Tramp je poručio da će izgraditi zid na granici kako bi sprečio priliv ilegalnih imigranata.

On je na svom nalogu na Tviteru ocenio da se policija nakon mitinga „fantastično izborila sa nasilnicima, koji su pokušali da ugroze veoma miran i posećen skup“.

Tramp je osvojio dovoljan broj delegata za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD, a zvanično će biti imenovan za kandidata republikanaca na ključnoj stranačkoj konvenciji u Klivlendu u julu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala