Spisak zemalja i proizvoda pod embargom odrediće Vlada Rusije

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaUništavanje švercovane hrane u Rusiji
Uništavanje švercovane hrane u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Preispitivanjem spiska zemalja i proizvoda u okviru ruskog embarga baviće se ruska vlada, saopštila je služba za odnose sa javnošću Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije.

U petak je premijer Rusije Dmitrij Medvedev naložio vladi da pripremi predloge za produžavanje mera kojima se odgovara na zapadne sankcije do kraja 2017. godine. 

„Preispitivanjem spiska zemalja i proizvoda koji su zabranjeni za uvoz u Rusku Federaciju, kao i roka važenja zabrane baviće se Vlada Rusije“, navedeno je u saopštenju. 

Ruski premijer Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Medvedev: Pripremiti mere kao odgovor na produžetak sankcija

U Ministarstvu smatraju da je glavni efekat proizvodnog embarga na inflaciju bio krajem 2014. i početkom 2015. 

„Ove godine je uticaj kontrasankcija već praktično eliminisan zahvaljujući zameni proizvoda koji su pod embargom domaćim proizvodima, kao i uvozom iz drugih zemalja“, naglasilo je Ministarstvo. 

Ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačov rekao je da je njegovo resorno ministarstvo već počelo da priprema nacrt uredbe vlade kojom se proizvodni embargo produžava do kraja 2017. godine, ali da nije planirano proširivanje spiska robe čiji je uvoz zabranjen. 

„To je odlična vest za domaće poljoprivrednike, to omogućava planiranje investicija u ovaj sektor, povećava kvalitet i konkurentnost ruskih prehrambenih proizvoda“, dodao je ministar. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala