Demonstranti prekinuli intervju ministarke za rad u Francuskoj (video)

© AFP 2023 / JEAN-SEBASTIEN EVRARDDemonstranti se sukobili sa policijom 17. maja 2016. godine i u Nantu, tokom demonstracija protiv planiranih reformi zakona o radu.
Demonstranti se sukobili sa policijom 17. maja 2016. godine i u Nantu, tokom demonstracija protiv planiranih reformi zakona o radu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protesti protiv Zakona o radu u Francuskoj se zaoštravaju. Posle štrajkova u saobraćaju, u fabrikama za preradu nafte i nuklearnim elektranama demonstranti su odlučili da se lično obrate ministarki rada Mirijam el Homri.

​U četvrtak, 26. maja, ministarka je pozvana da učestvuje u televizijskoj emisiji „Imate reč“, koju je direktno prenosio televizijski kanal „Frans 5“. 

Demonstranti su verovatno bili na putu kojim je išla ministarka jer, kada se pojavila na snimanju, nekoliko desetina ljudi je ušlo u dvorište zgrade, približilo se objektu u kojem se snimao direktan prenos i počeli su da udaraju u prozore studija. 

Prvo je nestao zvuk, a zatim slika koju je zamenilo saopštenje s izvinjenjima. Posle nekog vremena emisija je ponovo krenula, ali bez ministarke. 

Bez obzira na ovaj incident i proteste praćene neredima koji i dalje traju, Mirijam el Homri ne namerava da odgovori na zahteve demonstranata. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala