Porošenko: Nakon Savčenkove vratićemo i Donbas i Krim

© Sputnik / Mihail Markiv / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Petro Porošenko
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je nakon povratka Nadežde Savčenko u Ukrajinu izjavio da je to prvi korak ka uspostavljanju ukrajinskog suvereniteta i obećao da će na isti način povratiti i Krim i Donbas.
Ukrajinski pilot Nadežda Savčenko na aerodromu Borispolj nadomak Kijeva, 25. maj 2016. - Sputnik Srbija
Potpisan dekret o pomilovanju Nadežde Savčenko

„Ovo je dan kada se u Ukrajinu vratila nada. Zajedno sa Nadeždom Savčenko vratili su se i nada i vera u našu pobedu. Kao što smo vratili Nadeždu, vratićemo i Donbas i Krim i celokupni ukrajinski suverenitet“, rekao je on.

On je, takođe, Savčenkovoj uručio orden „Zlatna zvezda“ i zvanje „Heroj Ukrajine“ za hrabrost i požrtvovanje prilikom službe ukrajinskom narodu.

Nadežda Savčenko, osuđena na 22 godine zatvora, izručena je ranije danas Ukrajini, a ukaz o pomilovanju ukrajinskog pilota potpisao je ruski predsednik Vladimir Putin. 

Paralelno sa Savčenkovom, Rusiji su izručeni Aleksandar Alskandrov i Jevgenij Jerofejev, osuđeni na 14 godina zatvora zbog terorističkih aktivnosti u Ukrajini, iako je Ministarstvo odbrane Rusije još ranije saopštilo da oni u to vreme nisu bili aktivni vojnici Oružanih snaga Ruske Federacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala