Još jedna italijanska regija razmatra priznavanje Krima

© Flickr / Anja LeidelSverozapadna italijanska regija Ligurija
Sverozapadna italijanska regija Ligurija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi Saveta severozapadne italijanske regije Ligurije izneli su na razmatranje projekat rezolucije kojom bi se od italijanskih vlasti zahtevalo da prizna Krim kao sastavni deo Rusije, kao i ukidanje antiruskih sankcija, izjavio je sekretar za ekonomski razvoj Ligurije i bivši italijanski poslanik Edoardo Riksi.
Komo, Lombardija - Sputnik Srbija
I Lombardija bi mogla priznati Krim kao deo Rusije

Inicijativu za tu rezoluciju pokrenula je partija „Liga severa“, a potpise je deponovalo 16 članova od 31 člana lokalnog saveta iz svih vladajućih partija ligurijske regije.

„Glasanje bi trebalo da bude održano 7. juna, a mi smo sigurni da će taj dokument biti usvojen“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ta rezolucija bi trebalo da bude jasan politički signal Evropi da se vrati otvorenom dijalogu sa Rusijom.

Venecija - Sputnik Srbija
Zašto je Veneto glasao za ukidanje sankcija Rusiji (video)

„Rusija za nas predstavlja važnog političkog i ekonomskog partnera, a Evropa bez Rusije — nije Evropa. Smatram da EU pod hitno mora da promeni svoj stav po pitanju Rusije, s obzirom da je ta zemlja važan deo našeg kontinenta“, istakao je Riksi.

On je takođe rekao da zbog sankcija velike gubitke trpe italijanske kompanije, a to da je Krim ruski, kako je rekao, to je odavno poznato budući da je u pitanju istorijski podatak.

Prethodno je rezoluciju o priznavanju Krima sastavnim delom Rusije usvojila italijanska regija Veneto, a zatim je ta inicijativa pokrenuta i u severnoj oblasti Lombardiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala