Rus i Portugalac osumnjičeni za špijunažu u korist Moskve

© Flickr / adactioPoverljive informacije
Poverljive informacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U italijanskoj prestonici su uhapšeni oficir Obaveštajne službe Portugalije i Rus koji se sumnjiče za špijuniranje za Moskvu.
Zastava Poljske - Sputnik Srbija
Za neuspeh Vlade Poljske optužen „ruski špijun“

Hapšenje, prema podacima RTP, izveli su još 21. maja pripadnici italijanske i portugalske policije. Rus će uskoro biti izručen Lisabonu, dok će protiv Portugalca biti podneta tužba za korupciju, izdaju državnih tajni i špijunažu.

Prema informacijama „Dijaro de noticijas“, muškarci su uhapšeni sa novcem. Saradnici specijalnih službi su se pojavili kada je portugalski obaveštajac pokušavao da proda Rusu tajne informacije. Prilikom hapšenja oduzeti su im dokumenti.

Član tajne službe ilustracija - Sputnik Srbija
Dvojica britanskih diplomata špjunirala rusku bazu na Kavkazu

„Dijaro de noticijas“ navodi da se Portugalac zove Frederiko Karvaljo i da je on, navodno, jedan od rukovodilaca Službe za informacije i bezbednost zemlje — strukture koja je odgovorna za spoljne obaveštajne poslove i državnu bezbednost.

Nakon njegovog hapšenja u sedištu te službe u Lisabonu je bio sproveden pretres tokom kojeg je ustanovljeno da je Karvaljo uspostavio kontakte sa Rusom minimum pre dve godine.

List piše da je ranije Frederiko bio disciplinski kažnjen zbog svojih intimnih veza sa devojkama iz država Istočne Evrope, uključujući Rusiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala