Puškov: Porošenko treba da odgovara za tragediju u Odesi

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaŠef Spoljnopolitičkog odbora ruske Državne dume Aleksej Puškov
Šef Spoljnopolitičkog odbora ruske Državne dume Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko treba da podnese izveštaj pred Savetom Evrope za odsustvo odgovornih za događaje 2. maja 2014. godine u Odesi, a ne da zahteva da se pojača pritisak na Rusiju, izjavio je predsednik Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Aleksej Puškov.
Neredi u Odesi 2. maja 2014. godine - Sputnik Srbija
Rusija predložila SB UN saopštenje uoči godišnjice tragedije u Odesi

Ranije su Porošenko i generalni sekretar Saveta Evrope Torbjern Jagland razmatrali situaciju u vezi sa članom zabranjene u Rusiji organizacije Medžlis krimsko-tatarskog naroda Ilmijem Umerovim, u pogledu kojeg su na Krimu pokrenuli krivični postupak za javne pozive za kršenje teritorijalnog integriteta zemlje. Ukrajinski lider je zatražio da se pojača pritisak na Moskvu.

„Pre nego što zahteva od Saveta Evrope da pojača pritisak na Rusiju, Porošenko mora da podnese izveštaj za odsustvo onih koji su odgovorni za masakr u Odesi“, napisao je Puškov na svom tviter nalogu.

​Nakon državnog puča u Ukrajini aktivisti „antimajdana“ su u znak protesta postavili šatore na Kulikovom polju u Odesi. Drugog maja 2014. godine u području Grčkog trga počela je tuča između aktivista „antimajdana“ sa jedne strane i fudbalskih navijača „ultrasa“ iz Harkova i Odese, kao i radikala „evromajdana“ — sa druge.

Velika tuča je završena uklanjanjem šatora i paljenjem Doma sindikata u kojem su se sakrili predstavnici „antimajdana“. U konfliktu je stradalo 48 osoba, dok je više od 250 ljudi ranjeno.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala