Karamarko prozvao Dodika

© AFP 2023 / STR / AFPTomislav Karamarko
Tomislav Karamarko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko izjavio je danas, reagujući na izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, da Dodikov javni diskurs podstiče relativizaciju srpskih zločina u BiH i Hrvatskoj i pozvao ga da ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u RS.
Karamarko dao podršku biskupu Komarici

„Zaista je neverovatno da neko kao što je Milorad Dodik, osoba koja ne priznaje genocid u Srebrenici, a koji se dogodio praktično juče, javno govori o načinu kako bi Hrvati, Srbi i Bošnjaci trebalo da razvijaju svoje odnose“, rekao je Karamarko, prenosi Hina.

Kako je dodao, „upravo javni diskurs kojim se koristi Milorad Dodik podstiče relativizaciju srpskih zločina u BiH i Hrvatskoj, a Hrvatsku konstantno pokušava da dovede u vezu s ustaškim režimom“, prenosi Tanjug.

Karamarko je, kako se navodi, pozvao Dodika da, ako želi da se posvetiti razvoju ozbiljnog dijaloga, ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u RS.

Prethodno je Dodik ocenio neprimerenom izjavu Karamarka o tome kako je nastala RS i njegova podrška poređenju Banjaluke i Blajburga.

Karamarko je naime dao podršku biskupu Komarici u vezi sa njegovom izjavom da je Banjaluka današnji Blajburg zbog proterivanja Hrvata iz tog grada tokom rata, te pozvao Dodika da kaže koliko se Hrvata vratila u RS od poslednjeg rata, koliko Bošnjaka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala