Crnogorac poklanja zemlju Putinu za PRO

© WikipediaEko-katun na Komovima
Eko-katun na Komovima - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
U selu Kralje na crnogorskoj planini Komovi nekoliko ljudi je poželelo da pokloni svoja velika imanja Vladimiru Putinu i bratskom ruskom narodu.
Zastave Crne Gore i NATO-a - Sputnik Srbija
Ulazak Crne Gore u NATO nije pretnja za Rusiju

„Ovu teritoriju bih predložio Rusima za vojne baze ili kao mesta za hotele i odmor. To je moja ideja, a sami će videti šta će tu izgraditi. To polje bi dobrodošlo za helidrom. Ono se pruža još kilometar prema jugu. Što se tiče šume, tamo imam 15 hektara. To je oko 150.000 kvadratnih metara — dosta za ruske raketne sisteme, kako bi se branili od agresora“, rekao je Dragaš Đurišić u intervjuu za televiziju „Lajf“.

Radi se u tome što se pravoslavni Srbi koji žive u selu Kralje u podnožju planine Komovi protive ulasku u NATO, za šta su vlasti Crne Gore.“

„Država Crna Gora želi u NATO, a mi smo protiv. Želimo da pokažemo da je Alijansa agresivna organizacija koja u svemu gleda svoje interese. To je sve moja zemlja, ta šuma na planini i polje prema jugu, sve je moje — ukupno 30 hektara. To je dovoljno. I naravno, ako se nešto desi, moji susedi će mi se pridružiti i takođe predložiti svoje zemlju. Moja braća su za to. Mi samo šume imamo oko sto hektara“, dodao je Đurišić.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija
Jačanje istočnog krila NATO-a — odgovor na politiku Rusije

Osim zemlje, ruskoj državi predlažu da obnovi i kasarnu — istorijski spomenik koji je ostao iz vremena Osmanske imperije. Ona je izgrađena 1899. godine i bila je održavana od strane ruske carske vojske. U njoj se čuvalo oružje stare srpske porodice Vasojević.

„Tu se nalazi oružje porodice Vasojević, puške kojima su naši oficiri pucali na Turke u gradu Peći. Tu se čuvala pšenica koju su slali Rusi. Njega su rasprodali umesto da ga dele. I eto, ja sam dobio ideju da ovu kasarnu vratimo Rusima kako bi je oni vratili u red i iskoristili je u svoje svrhe. Ona se urušava, krov je pao, a zgrada ima 300 kvadrata“, objasnio je predsednik lokalne samouprave sela Kralje Milutin Đurković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala