Valter otišao u legendu (video)

© Tanjug / Zoran ŽestićArhivski snimak od 4. juna 2010. Velimir Bata Zivojinović, jedan od najvećih glumaca na našim prostorima, preminuo je u Beogradu posle duge i teške bolesti.
Arhivski snimak od 4. juna 2010. Velimir Bata Zivojinović, jedan od najvećih glumaca na našim prostorima, preminuo je u Beogradu posle duge i teške bolesti. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22 sata i 45 minuta u bolnici „Sveti Sava“, u Beogradu.

Koji dan pre vaskršnjih i prvomajskih praznika, zdravlje Bate Živojinovića naglo se pogoršalo, pišu „Novosti“. Upućen je u bolnicu „Sveti Sava“, gde su ga lekari te bolnice, posle teškog moždanog udara, pre četiri godine, pridigli, i posle oporavka u Selters banji procenili da mu je gotovo isto tako lekovita kućna nega.

I, zaista, oporavio se u tom porodičnom gnezdu koje je svijao sa njegovom Lulom, okružen uspomenama, fotografijama dece i unuka, za koje je posebno bio vezan, ali i oni za njega. Hrabrile su ga i posete bliskih prijatelja i kolega. A poslednje su bile Dragana Gage Nikolića i Dragana Bjelogrlića. Bio je pod svakodnevnim nadzorom lekarskog tima.

Bata Živojinović rođen je u Koraćici pod Kosmajem 5. juna 1933. godine.

U karijeri je odigrao više od 300 uloga na filmu, pozorištu i televiziji, od kojih su mnoge antologijske, a njegove filmove gledalo je više od 10 milijardi gledalaca, čime ne mogu da se pohvale ni holivudske legende.

Da je bio lep glumac, kaže, „ne bi ni za hleb zaradio“, pa na tu „kartu“ nikad nije igrao. Bio je „crnac i žena sa feredžom“, jer nije birao filmove ni odbijao uloge, niti dopuštao dublerima da ga zamene.

Velimir Bata Živojinović bio je veoma popularan u Kini, gde je gotovo bio srpski brend.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala