Obama se neće izvinjavati za Hirošimu

© AFP 2023 / Andrew Caballero-Reynolds Američki predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Barak Obama potvrdio je da ne namerava da se izvinjava za atomski napad na Hirošimu i Nagasaki 1945. tokom svoje posete Japanu u okviru samita G7.
Bela kuća, rezidencija predsednika Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
SAD se neće izviniti za Hirošimu

Predsednik SAD je istakao da se neće izvinjavati za atomsku bombu bačenu na Hirošimu, izjavio je američki predsednik Barak Obama u intervjuu televiziji NHK pred odlazak u Japan, gde će se 26. i 27. maja održati samit G7.

„Važno je reći da tokom vojnih dejstava lideri donose različite odluke. Postavljanje pitanja i istraživanje je posao istoričara, ali znam kao čovek koji je na mestu predsednika sedam i po godina, da svaki šef države uzima veoma teške odluke. Naročito u toku rata“, naglasio je Obama.

Obama je dodao da Rusija pokazuje nedovoljnu zainteresovanost za nuklearno razoružanje.

Američki lider podsetio je da je tokom njegovog mandata potpisan novi sporazum sa Moskvom o smanjenju ofanzivnog naoružanja i da je taj dokument omogućio da se smanji nuklearni potencijal obe zemlje.

„Smatram da možemo da krenemo dalje (u smanjenju naoružanja), ali Rusija do sada nije pokazala zainteresovanost da učini nešto više“, izjavio je Obama.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala