Savremeni bankarski sistem će izumreti

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaDirektor Sberbanke German Gref
Direktor Sberbanke German Gref - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savremeni bankarski sistem će vremenom izumreti, a klijenti će otvarati račune u direktno u Centralnoj banci, smatra direktor Sberbanke German Gref.

Tajna - Sputnik Srbija
Ko zaista upravlja Amerikom

„Sve funkcije su apsolutno postepeno zamenjive algoritmima… Oni mogu da dovedu do toga da se bankarski sistem dovede na jedan nivo, odnosno na Centralnu banku – to je sve. Svi otvaramo račune u Centralnoj banci, a ostalo je stvar tehnike. Ja sebe pripremam za takvu budućnost“, izjavio je Gref govoreći u Skolkovu.

 

„Ne verujem da će na sahranu bankarskog sistema doći mnogo ljudi… Ne znam ljude koji mnogo vole banke“, dodao je Gref i priznao da ih ni sam ne voli.

 

Direktor Sberbanke predskazao je i kraj bankarskih kartica – to je anahronizam koji će, prema njegovim rečima, ubiti nove tehnologije.

Američki dolar - Sputnik Srbija
Soroš osudio dolar na smrt

On je rekao da Sberbanka sada koristi tehnologiju skeniranja dlana, kao i da radi na tehnologijama raspoznavanja glasa i lica.

 

„Kada budemo mogli da vas identifikujemo drugačije, kartica neće biti potrebna“, rekao je Graf.

 

Prema njegovom mišljenju, prošla godina bila je prelomna: vek IT-a smenio je vek u kojem će glavno biti umeće da se skupljaju i analiziraju informacije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala