Porošenko: Ukrajina štiti Evropu od varvarstva

© Sputnik / Mihail Markiv / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Petro Porošenko
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko uveren je da će njegova zemlja jednom postati članica Evropske unije, a da će ukrajinski jezik dobiti status zvaničnog jezika EU.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko: Ukrajinska vojska zaustavila najveću armiju na kontinentu

„Uveren sam u to da će jednoga dana najbolji građani Ukrajine zauzeti svoja mesta u Evropskom parlamentu, Evropskoj komisiji, u evropskim institucijama. To će biti onaj dan kada će Ukrajina zauzeti zasluženo mesto među zemljama-članicama Evropske unije. Uveren sam da će jednog dana ukrajinski jezik dobiti status zvaničnog jezika Evropske unije“, rekao je Porošenko u subotu na ceremoniji podizanja evropske zastave povodom Dana Evrope. 

Porošenko je, takođe, rekao da je uveren da upravo Ukrajina štiti evropsku civilizaciju od „varvarstva i tiranije“.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko na ceremoniji povodom završetka Drugog svetskog rata na Spomeniku neznanom junaku u Kijevu - Sputnik Srbija
Porošenko: Potomci branitelja SSSR-a sada brane Ukrajinu od „ruske agresije“

„Danas upravo mi, Ukrajinci, štitimo Evropu, štitimo je od varvarstva, od tiranije, od terorizma, od agresije, od militarizma koji su se nadvili nad celim našim kontinentom. Mi, Ukrajinci, danas smo u prvim redovima zaštite evropske civilizacije“, izjavio je Porošenko. 

Ukrajina, koja je u junu 2014. godine potpisala sporazum o asocijaciji sa EU, želi da postane punopravna članica evropske zajednice naroda. Asocijacija ne vodi obavezno punopravnom članstvu u EU. 

Ukrajinske vlasti, takođe, očekuju da će dobiti bezvizni režim sa Evropskom unijom ove godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala