Dim detektovan na dva mesta u egipatskom avionu pre pada

© REUTERS / /Mohamed Abd El Ghany/Avion "Egipat era"
Avion Egipat era - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja saopštila je danas da je egipatski avion, na liniji Pariz-Kairo, koji se srušio u more sa 66 putnika i članova posade, emitovao automatske poruke koje ukazuju da je u letelici pre pada bilo dima. Crna kutija, međutim, još nije pronađena.

To je potvrdio i avijacioni stručnjak Tim van Beveran za Dojče vele, rekavši da je „u avionu izbio požar“.

Sistem je, ocenio je, poslao veoma jasne poruke.

„Detektovan je dim u toaletu. Minut kasnije, detektovan je dim u odeljku za elektroniku. Dva minuta kasnije, sve jedinice za kontrolu leta otkazuju“, objasnio je on.

Erbus avio-kompanije Egipat er - Sputnik Srbija
Nije bilo terorista u egipatskom avionu

Avion egipatske kompanije „Idžipt er“ se u noći između srede i četvrtka srušio u Sredozemno more, severno od Aleksandrije.

Portparol francuskog Biroa za istragu i analizu rekao je za AFP da je avion emitovao poruke, koje ukazuju da je u avionu bilo dima neposredno pre prekida prenosa podataka.

On je međutim ocenio da je još prerano za tumačenje i razumevanje uzroka nesreće sve dok se ne pronađe olupina i crne kutije.

Si-En-En je juče javio da podaci iz automatskog sistema, koji razmenjuje sa službama na zemlji podatke iz aviona, pokazuju da se pre samog pada aviona uključio detektor za dim.

Si-En-En je objavio da je do tih podataka došao iz egipatskog izvora, dodajući da oni potiču iz automatskog sistema ACARS koji rutinski šalje podatke o letu matičnoj avio kompaniji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala