Lavrov posavetovao Stoltenberga da „ne uzima mikrofon“

© Sputnik / Alexander VilfMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskvi se niko nije obratio povodom održavanja sednice Saveta Rusija-NATO, rekao je novinarima šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija
NATO sprema nove mere bezbednosti za članice u Crnom moru

„Postoje procedure koje predviđaju da ako neko želi da sazove Savet Rusija-NATO mora da se posavetuje o tome i da postigne konsenzus. A ako preko mikrofona pozivaju na preliminarne konsultacije, onda to govori da se ljudi rukovode drugim interesima. Nama se niko nije obratio. Čuli smo izjavu gospodina (generalnog sekretara NATO-a Jensa) Stoltenberga za medije. To govori o tome da su oni, očigledno, zaboravili pravila i procedure Saveta Rusija-NATO. U početku se treba pozabaviti postojećim procedurama, a zatim izaći pred novinare“, rekao je ruski ministar. 

U petak ujutru Stoltenberg je saopštio da su šefovi diplomatija zemalja-članica NATO-a postigli dogovor o neophodnosti da se inicira nova sednica Saveta Rusija-NATO pre samita organizacije u Varšavi koji će biti održan početkom jula. 

Prema njegovim rečima, Alijansa namerava da radi na praktičnim dogovorima neophodnim za takav susret. 

Generalni sekretar NATO-a je dodao da Alijansa tek treba sa Rusijom da analizira perspektive zasedanja Saveta Rusija-NATO i njegov dnevni red. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala