Bagdad: Policijski čas posle upada demonstranata kod premijera (video)

© REUTERS / Ahmed SaadDemonstraniti u Iraku protiv vlade upali u kancelariju premijera
Demonstraniti u Iraku protiv vlade upali u kancelariju premijera - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demonstranti su nadvladali iračke snage bezbednosti i upali u kancelariju iračkog premijera Hajdera el Abadija, nakon juriša na Zelenu zonu u Bagdadu, drugog u poslednje tri nedelje.

AFP navodi da su demonstranti isprva naišli na jak otpor snaga koje čuvaju predsedničku kancelariju, ali je deo demonstranata uspeo da se probije unutra.

Bagdad: Dve eksplozije, 38 mrtvih, više od 70 ranjenih

AP je javio da su demonstranti jurišali i na zgradu parlamenta, a da su iračke bezbednosne snage ispalile suzavac i pucale na njih, teško ranivši više demonstranata, od kojih je jedan pogođen u glavu.

Rojters prenosi informaciju iračke državne televizije da je do daljeg uveden policijski čas u Bagdadu, nakon što su bezbednosne snage otvorile vatru na demonstrante koji su ušli u utvrđenu Zelenu zonu.

Svedoci su naveli da je ranjeno na desetine ljudi.

Među demonstrantima su bile i pristalice šiitskog muslimanskog verskog vođe Moktada el Sadra i ljudi iz drugih grupa koji su nezadovoljni zbog neuspeha vlasti u donošenju reformi u pogledu borbe protiv korupcije i u obezbeđivanju bezbednijih uslova za život Iračana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala