Finska zatvara granicu sa Rusijom zbog štednje

© Sputnik / Sergey Kompanichenko / Uđi u bazu fotografijaNovi put između graničnih prelaza Brusnično i Nuijama na rusko-finskoj granici
Novi put između graničnih prelaza Brusnično i Nuijama na rusko-finskoj granici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Granični prelazi na rusko-finskoj granici mogli bi noćas da budu zatvoreni da bi se uštedeo novac, izjavio je načelnik granične oblasti jugoistočne Finske Ismo Kurki.

Finska planira da zatvori svoje granične prelaze sa Rusijom da bi uštedela skoro milion evra godišnje, dodao je Kurki.

Finska agencija za graničnu patrolu izradila je nacrt plana uštede u visini od 15 miliona evra između 2017. i 2020. godine.

Migranti, izbeglice - Sputnik Srbija
Finska i Rusija blokirale arktičku rutu

„Carinska kontrola napravila je unutrašnju studiju kako bi otkrila efektivne načine za uštedu. Jedan od načina je ograničavanje radnog vremena graničnih prelaza“, rekao je Kurki.

Kurki navodi da nijedna odluka neće biti doneta dok se agencija ne konsultuje sa ruskim kolegama i ne anketira stalne putnike.

On je dodao da bi zatvaranje granica noću moglo da dovede do zakrčenja u saobraćaju tokom dana.

Ranije je prelaz na rusko-finskoj granici bio ograničen, jer su Moskva i Helsinki zadržavali pravo da granicu u aprilu prelaze samo ruski, beloruski i finski državljani. Dogovor je bio usmeren na ograničavanje protoka migranata koji su preko ruske teritorije ulazili u Finsku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala