Safronkov: SB UN neće podržati zatvaranje sirijsko-turske granice

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Uđi u bazu fotografijaSavet bezbednosti UN
Savet bezbednosti UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Partneri Rusije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija neće podržati inicijativu o zatvaranju tursko-sirijske granice, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri toj instituciji Vladimir Safronkov.
Predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Konstanin Kosačov - Sputnik Srbija
Kosačov: Napad na Alep treba da razmotri Savet bezbednosti

Govoreći o oružanim grupama kao što su Ahrar el Šam i Džejš el islam, Safronkov je ocenio da svi koji ne žele da budu okarakterisani kao terorističke organizacije bi trebalo da se distanciraju od već utvrđenih – DAEŠ-a  i Nusra fronta.

„Ako tvrdite da niste teroristička organizacija, vi se distancirate od drugih priznatih organizacija kao što su DAEŠ i Nusra front. Međutim, to pitanje bi trebalo podići na drugi nivo kako se ne bi osujetili pokušaji posmatranja sirijsko-turske granice, preko koje naoružani borci ulaze u Siriju. Rusija je u više navrata ukazivala na taj problem, ali su naši partneri odgovarali da ne mogu tako nešto da podrže“, rekao je on.

Safronkov je dodao da bi uprkos tom odgovoru, članice SB UN bi mogle o toj problematici da razgovaraju sa predstavnicima turske vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala