Tači: Priština će ojačati borbu protiv kriminala i korupcije

© REUTERS / Armend Nimani/PoolNovi predsednik tzv. Kosova Hašim Tači
Novi predsednik tzv. Kosova Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas tokom sastanka sa delegacijom Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu da će Priština nastaviti dijalog sa Beogradom, kao i da će ojačati borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Tači je rekao i da je 2016. evropska godina za Kosovo i jaka osnova za, kako je rekao, državu, čemu je, pored ostalog, doprinelo usvajanje i sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, preneo je sajt RTK.

Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači: Kosovo mora biti dekriminalizovano

On je kazao da je najveći uspeh bio ispunjavanje svih uslova za liberalizaciju viza i obećao da će Kosovo ispuniti i preostale uslove za to, kao što su formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom i ratifikacija demarkacije granice sa Crnom Gorom.

„Ovo su pozitivni dani za Kosovo i što se tiče učlanjenja naše države u UEFA i FIFA, što se dešavaju važni koraci za evropsku budućnost i integraciju Kosova u svim međunarodnim institucijama“, naveo je Tači.

Na sastanku sa delegacijom EP za Jugoistočnu Evropu, na čijem čelu je bio poslanik Tonino Picula, bilo je reči i o pet članica EU koje nisu priznale Kosovo, a Tači je rekao da Kosovo tim zemljama „pruža dodatne argumente da to učine“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala