Ruski vojnici dopremaju pomoć u Homs

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuska humanitarna pomoć u Siriji
Ruska humanitarna pomoć u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojnici dopremili su 300 kilograma hleba stanovnicima sirijske provincije Homs, saopštio je ruski Centar za sirijsko pomirenje u avio-bazi Hmejmim u svom biltenu koji je objavilo rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je ruski Centar za sirijsko pomirenje u bazi Hmejmim registrovao ukupno sedam narušavanja režima prekida vatre u poslednja 24 časa.

„U gradove provincije Homs dostavljeno je 300 kilograma hleba koji je ispečen u ruskoj poljskoj pekari. Nastavlja se formiranje humanitarnog konvoja za stanovnike naselja provincija Latakije i Homsa“, piše u saopštenju.

Sirija je u građanskom ratu od 2011. godine i vojne snage odane sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu bore se protiv brojnih terorističkih grupa.

Dogovor o primirju kojem su posredovale Rusija i SAD stupio je na snagu 27. februara. Ovaj sporazum ne odnosi se na terorističke grupe DAEŠ i Nusra front.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je broj naselja koji se pridružio režimu primirja porastao na 100, dok je broj naoružanih grupa koje su se saglasile da prekinu sukobe porastao na 58.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala