Rusija će napraviti avion za regionalne namene

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaRuski avion
Ruski avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija treba da napravi sopstveni avion za regionalne potrebe zbog poteškoća u prebacivanju putnika na Daleki istok i istočni Sibir, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Predsednik RF Vladimir Putina na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, 4. septembra 2015. - Sputnik Srbija
Putin: Daleki istok je ključ za ruski ekonomski razvoj

„Okupio sam vas da razgovaramo o perspektivama stvaranja sopstvenog regionalnog aviona sa 50-60 putnika. Znamo kako je teško prebacivanje putnika na Daleki istok i istočni Sibir, unutar regiona. Često ljudi moraju da lete u obližnje regione preko Moskve ili Peterburga. To je apsolutno neprihvatljivo“, izjavio je Vladimir Putin na sastanku o avijaciji.

On je dodao da za ekonomiju u celini saobraćajna dostupnost povećava mobilnost same ekonomije i stvara uslove za njen razvoj.

„U tom smislu, sopstveni regionalni avion, posebno sa mogućnostima presedanja i poletanja sa peščanih pisti imaju za nas veliki značaj“, naglasio je šef ruske države.

Kako je naveo predsednik, u ovom trenutku ovakvih aviona je veoma malo. Park je mali i oni se uveliko koriste, ali su zastareli.

„Potreban nam je novi avion. Može se, naravno, uvesti ova tehnika. Kao što smo do sada radili, ali je za takvoj zemlji kao što je naša, naravno, potrebna sopstvena letelica“, izjavio je Putin.

Pritom, on je dodao da, ako se napravi ovakva letelica, ona ne treba da bude prilagođena samo za rusko tržište, već da bude konkurentna i na svetskom tržištu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala