Kraljica „ulovljena“ na snimku: Kinezi bili nepristojni (video)

© REUTERS / Matt Cardy Kraljica Elizabeta
Kraljica Elizabeta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska kraljica Elizabeta Druga „uhvaćena“ je na snimku Bi-Bi-Sija kako kaže da su kineski zvaničnici bili „veoma nepristojni“ prema ambasadoru Britanije u Kini.

Na snimku se vidi kako Elizabeta na njenom rođendanskom prijemu u Bakingemskoj palati razgovara sa jednom policijskom zvaničnicom o poseti kineske delegacije Velikoj Britaniji.

Kako je ocenila američka agencija AP, pomenuti Elizabetini komentari su neobični, s obzirom na to da je 90-godišnja kraljica tokom svoje višedecenijske vladavine postala poznata po tome da izbegava da se javno izjašnjava o politici. 

Na snimku policijska zvaničnica Lusi Dorsi, koja je bila zadužena za osiguranje bezbednosti tokom posete kineske delegacije, kaže kraljici da je to bilo „vreme izazova“. 

„Bili su veoma nepristojnii prema ambasadoru“, odgovara na tu opasku kraljica Elizabeta. 

Britanski premijer Dejvid Kameron je na istom prijemu „uhvaćen“ kamerom dok je govorio kraljici Elizabeti da će lideri nekih „neverovatno korumpiranih“ zemalja, uključujući Nigeriju i Avganistan, ove nedelje prisustvovati samitu protiv korupcije u Londonu. 

Kameron će danas biti domaćin samita koji ima za cilj da pojača globalnu borbu protiv korupcije u svim domenima, prenosi Rojters. 

Na video-snimku koji je stavljen dat televiziji Aj-Ti-En, Kameron je prikazan kako razgovara sa kraljicom o samitu na prijemu u Bakingemskoj palati.

„Imali smo veoma uspešan sastanak kabineta jutros na kome smo razgovarali o samitu protiv korupcije“, rekao je Kameron kada mu je prišla kraljica.

„Imaćemo Nigerijce… Zapravo lideri nekih neverovatno korumpiranih zemalja doći će u Britaniju“, rekao je on.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala