Uriniranje turista ugrozilo Zeleno jezero (video)

© Wikipedia / Herzi PinkiZeleno jezero, Austrija
Zeleno jezero, Austrija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Meštani su se žalili da voda postaje sve tamnija i zatražili su od vlasti da ograniči broj turista koji posećuju jezero.

Zeleno jezero u austrijskoj saveznoj državi Štajerskoj je jedinstveno mesto koje se izdvaja po lepoti svojih smaragdnozelenih voda. To bi, međutim, uskoro moglo da se promeni, jer nedostatak toaleta na obali uzrokuje da veliki broj turista obavlja svoje fiziološke potrebe u jezeru, što utiče na kvalitet vode, piše britanski list „Dejli mejl“.

Više od 100.000 ljudi posetilo je Zeleno jezero u 2015. godini. Ovo divno mesto postalo je omiljeno za planinare i kampere, delimično i zbog podvodnog sveta koji krije. Na dubini koja dostiže 12 metara, ovo jezero krije bujnu vegetaciju.

Međutim, meštani su se žalili da voda postaje sve tamnija i zatražili su od vlasti da ograniči broj turista koji posećuju jezero.

U stvari, oni su već preduzeli korake, a od 1. januara zabranjeno je plivanje i ronjenje u jezeru.

Još jedna pretnja je sve veća reprodukcija algi, ali stručnjaci kažu da se ovaj problem rešava sam od sebe. Dolaskom zime alge nestaju jer ne preživljavaju temperaturu od —10 do —20 stepeni Celzijusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala