Sledeći predsednik SAD mora da razgovara sa Putinom

© AFP 2023 / Saul LOEBPredsednički izbori u SAD
Predsednički izbori u SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sledeći američki predsednik treba da sedne za pregovarački sto sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, izjavio je bivši direktor Pentagona Čak Hejgel govoreći na konferenciji za medije koju je organizovao Atlantski savet SAD.
Čak Hejgel, bivši šef Pentagona - Sputnik Srbija
Bivši šef Pentagona predlaže alternativu protiv ID, uz učešće Rusije i Irana

„Jedna od prvih tačaka dnevnog reda sledećeg predsednika SAD, po mom mišljenju, treba da bude sastanak sa Vladimirom Putinom, da sedne sa njim za pregovarački sto“, rekao je bivši ministar odbrane.

„Velika šteta će biti naneta našim i svetskim interesima sve dok ne počne dijalog dva lidera“, smatra on. „Nastaviće se indirektni rat, koji u suštini vidimo na Bliskom istoku i u Siriji, i ja ne znam dokle će nas to dovesti“.

Prema mišljenju bivšeg šefa Pentagona, šefovi država treba da shvate „šta svaki od njih treba da uradi i da zajedno sve dovedu u red“.

Hejgel je odbio da podrži bilo kojeg učesnika predsedničke trke. Međutim, lokalni mediji smatraju da njegov stav odgovara izjavama Donalda Trampa, kandidata Republikanske stranke na izborima predsednika SAD.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp ponovo nazvao Putina „jakim liderom“

Prošle nedelje Tramp je izrazio uverenje da je uspostavio dobre odnose sa Putinom. „Mislim da imam sa njim dobre odnose. Zasad smo imali dobar početak“, istakao je Tramp. „Mislim da imam dobre odnose sa njim, ali možda grešim. Uskoro ću saznati“, dodao je republikanac.

Na pitanje da li se ikada sastajao ili razgovarao sa predsednikom Rusije, Tramp je odgovorio: „Ne želim da pričam o tome“.

Ranije je biznismen više puta naglašavao da će u slučaju da postane predsednik SAD „odnosi sa Putinom i Rusijom biti odlični“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala