DAEŠ zakopao žive dezertere

© REUTERS / Ali HashishoZastava DAEŠ-a
Zastava DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi DAEŠ-a navodno su žive zakopali desetine svojih dezertera, nakon što su džihadisti odbili da se bore i pobegli sa bojnog polja tokom pokušaja iračke vlade da zauzme teritorije u severnoj provinciji Ninivi koje od 2014. drže teroristi.
Zastava DAEŠ-a u Latakiji, Sirija - Sputnik Srbija
Preko 50 masovnih grobnica na bivšoj teritoriji DAEŠ-a

Ukupan broj terorista koji su pogubljeni ostaje nejasan. Novinska agencija ABNA javila je da je poginulo 35 boraca, dok je portal „Iraki njuz“ saopštio da su pripadnici DAEŠ-a zakopali 45 svojih saboraca pod optužbom da su dezertirali.

Pogubljenje je izvršeno u blizini Kajaraha, oko 60 kilometara južno od grada Mosula koji drže teroristi, izjavio je anonimni izvor agenciji ABNA.

Prema izveštajima, oni koji su živi zakopani optuženi su da su pobegli sa bojnog polja tokom sukoba sa vladinim snaga u selu Bašir južno od grada Kirkuka, bogatog naftom.

Drugi izvor potvrdio je vesti o pogubljenju portalu „Iraki njuz“, navodeći da su „pripadnici DAEŠ-a u jednom grobu zakopali svoje članove koji su pobegli iz bitke kod Bašira“.

Naoružani borci DAEŠ-a - Sputnik Srbija
DAEŠ pogubio 250 zarobljenica

Arapski mediji javili su da je komanda DAEŠ-a takođe ubila desetine svojih ratnika u selu Hadar južno od Mosula, koji su takođe pobegli iz bitke u provinciji Anbar.

Pogubljenja sopstvenih boraca DAEŠ-a pokazuje pad morala u njihovim redovima, jer dezertiranja postaju učestalija.

DAEŠ trenutno pati od nedostatka ljudskih i finansijskih resursa zbog povećanih vazdušnih i kopnenih napada antiterorističkih snaga u Iraku i Siriji.

Iračke i kurdske snage su u martu uz podršku američke koalicije započele ofanzivu protiv DAEŠ-a u provinciji Ninivi u pokušaju da zauzmu Mosul koji teroristi kontrolišu od 2014. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala